NORMATIVA CONCURSOS SOCIALS SURFCASTING 2021

ATENCIÓ

A causa de la situació excepcional en la que ens trobem i fins que es celebri l’assemblea de socis d’aquest any, es mantindrà la mateixa normativa de la temporada 2020. A excepció dels punts 24, 25 i 26, que fan referència als premis, que es repartiran com a la temporada 2019.

 1. Per poder participar als concursos socials de surfcasting de SEP Granollers, s’ha de ser soci de la societat, s’ha de tenir en vigor la llicència de pesca i s’ha de comptar amb la llicència federativa.
 2. La data límit per inscriure’s als socials serà el divendres anterior al concurs abans de les 20:00h.
 3. Un soci pot portar un pescador convidat per concurs. Si aquest pescador convidat desitja assistir a més concursos, hauria de donar-se d’alta com a soci.
 4. A cada social, dos socis escollits per sorteig, seran els encarregats del marcatge de la platja. Per realitzar aquesta tasca, abans hauran de passar a recollir els estris per marcar i estar a la platja com a mínim mitja hora abans de l’hora de concentració (2 hores abans de l’inici del concurs).
 5. Tot el soci que pugui o desitgi ajudar en el marcatge serà ben rebut.
 6. Els concursos socials es faran en tres sectors, amb una sola classificació final.
 7. La concentració es farà 01:30h abans de l’hora establerta per el concurs. La localització del lloc de concentració es farà arribar als participants pels canals habituals (whatsapp i web).
 8. Els participants no marxaran cap el seu lloc fins que finalitzi el sorteig i el delegat, secretari o president doni el vis i plau. Es demana respecte durant el sorteig i el pesatge per evitar errors.
 9. Tots els participants han de presentar la seva llicència de pesca en vigor durant la concentració, abans de fer el sorteig dels llocs.
 10. El concurs començarà a l’hora indicada just després del senyal acústic.
 11. Està permès llançar a la mitja volta, sempre que es tingui present la seguretat i el respecte cap als companys. Es penalitzarà al concursant que creui més de quatre vegades les línies llençant d’aquesta forma i no canviï la seva forma de llençar. És a dir, si no tenim el dia llençant a OTG, s’ha de pensar en els companys i canviar a un llançament per sobre del cap.
 12. Està permès pescar fins amb dues canyes a la vegada, amb un màxim de 3 hams per canya.
 13. És possible tenir dos canyes en acció de pesca i una tercera fora de l’aigua, que no pot estar carregada (sense baixos ni plom).
 14. Les captures presentades al pesatge amb una mida d’un centímetre o més per sota de la mida permesa penalitzaran negativament, descomptant el seu pes del total de pesatge del participant.
 15. Les captures es mesuraran sempre des de la boca del peix fins a la creu de la cua, respectant les mides que es poden consultar a la tabla de talles mínimes autoritzades.
 16. Les talles mínimes autoritzades es poden consultar a la web de la Societat de Pescadors de Granollers: https://sepgranollers.com/mar-societat-esportiva-pescadors-granollers/talles-minimes-mar-societat-pescadors-granollers/
 17. El cubell o recipient amb les captures de cada participant, estarà sempre junt a la marca del lloc (tableta amb el número de lloc), independentment de si dos pescadors comparteixen “campament” entre dos llocs.
 18. El torneig finalitzarà a l’hora establerta i es farà saber als participants amb un senyal acústic.
 19. Després del senyal s’han de treure ràpidament les dos canyes de l’aigua. No està permès començar a desmuntar una canya, mentre l’altre segueix pescant.
 20. Des del senyal de finalització, els participants disposen de 40 minuts per arribar al pesatge, que es farà sempre al mateix lloc de la concentració.
 21. Al pesatge les captures han d’arribar netes de sorra.
 22. Les captures amb pues verinoses (com les aranyes) no es pesaran si abans no se’ls hi ha tallat les pues.
 23. La classificació es calcularà en base al pes total de la suma de totes les captures de cada participant.
 24. Optaran a premis els sis primers classificats de cada social (els dos primers de cada sector). Els premis es repartiran de la següent manera:
  1. Millor Primer: ……………………………….. 75€ + tiquet de 50€
  2. Segon Primer: ………………………………. 60€ + tiquet de 40€
  3. Tercer Primer: ……………………………… 50€ + tiquet de 30€
  4. Primer Segon: ………………………………. 40€ + tiquet de 20€
  5. Segon Segon: ……………………………….. 30€ + tiquet de 20€
  6. Tercer Segon: ………………………………. 20€ + tiquet de 20€
 25. Les quantitats dels premis en metàl·lic seran aquestes sempre que hi hagi un mínim de 23 pescadors participant al torneig. Si hi ha menys participants, es calcularà una part proporcional. Els premis de tiquet seran sempre iguals independentment del número de participants. 
 26. Els premis en metàl·lic s’acumularan i seran entregats a final de temporada mitjançant transferència bancària, sempre que el pescador hagi participat com a mínim al 50% dels socials (4 socials).
 27. Els premis en format tiquet s’entregaran al finalitzar el pesatge de cada social.
 28. La classificació final es farà per punts. Obtenint el primer classificat de cada sector 1 punt, 2 punts pel segon, 3 pel tercer i així correlativament per a tots els participants que hagin aconseguit captura.
 29. La “porra” es puntuarà per sector amb la següent fórmula: ((nº de pescadors del sector) + (nº de pescadors amb captura) /2) + 1. Ex.: A un secor amb 12 pescadors, en el que han pescat 6 d’ells, la porra valdrà 12+6=18 /2 = 9 + 1 =10 punts.
 30. La no assistència al concurs es penalitzarà amb 5 punts més que la pitjor porra.
 31. Un concurs es suspendrà únicament si per condicions climatològiques o altres factors, fan que sigui impossible pescar. Aquesta decisió sempre es farà a peu de platja a dia i hora de concurs. La no assistència a un concurs que hagi estat suspès, es penalitzarà amb 5 punts. Mentre que tots els assistents no sumaran cap punt.
 32. A cada concurs es farà un sorteig d’un val de 20€ entre tots els participants excepte els tres primers. Aquest sorteig es farà un cop finalitzat el pesatge i només es podrà participar de forma presencial.
 33. A final de temporada, cada participant es podrà descartar un concurs.
 34. La Classificació General es calcularà sumant els punts aconseguits per cada participant en tots els concursos, menys els concursos descartats. Guanyant el participant que menys punts sumi en total.
 35. En cas d’empat a punts, quedarà per davant el participant que sumi més pes total en captures.
 36. En cas d’empat a punts i pes total de captures, quedarà per davant el participant que hagi capturat la peça major.
 37. Al final de temporada hi haurà un premi especial per la peça major.

SOCIETAT ESPORTIVA
DE PESCADORS
DE GRANOLLERS

Carrer Girona, 52
08402 Granollers (BCN)

info@sepgranollers.com

AGRAÏMENTS

 
Share This